Ett enkelt och läckert recept för perfekta veganska amerikanska pannkakor som passar till frukost, brunch eller mellanmål! Vi har testat många recept genom åren och detta är det klart bästa som ger den där fluffigheten som pannkakorna ska ha.
Ingredienser
- 2,5 dl havremjölk
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1 tsk vaniljsocker
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 msk strösocker
- 1 msk bakpulver
- 1/2 tsk salt
Gör såhär
- Blanda de torra ingredienserna (vetemjöl, strösocker, bakpulver och salt) i en skål.
- Rör försiktigt ner vätskan (havremjölk och äppelcidervinäger) i de torra ingredienserna tills smeten precis går ihop. Undvik att röra för mycket – smeten ska vara tjock men utan klumpar.
- Låt smeten stå i 5 minuter för att vinägern ska reagera med bakpulvret, vilket gör pannkakorna extra fluffiga.
- Värm en stekpanna på medelhög värme och tillsätt veganskt margarin eller lite olja. Vi brukar använda flytande margarin. Om du som oss använder gjutjärnspanna är det viktigt att järnet hunnit få upp värmen innan du börjar steka.
- Använd en matsked eller dylikt för att klicka i smet i stekjärnet och stek varje sida tills pannkakorna är gyllenbruna.
Njut av pannkakorna varma, gärna med lönnsirap, färska bär, vegansk grädde eller vad du föredrar!
Tips för variation
- Blanda i lite rivet citronskal eller en nypa kanel för en extra smakdimension.
- Byt ut vetemjöl mot glutenfritt mjöl för en glutenfri variant.
Det här receptet är perfekt för en snabb och enkel vegansk frukost eller brunch som imponerar på alla!
Lämna en kommentar