Topp 3: snabbmat för hela familjen

Pommes Strips

Om sanningen ska fram är det inte superofta vi är hela familjen på stan och ska äta tillsammans, men det är väldigt mysigt när det väl händer! Än så länge är våra barn ganska små och det är därför inte alla restauranger som går hem hos dem. Det är någonting med nya smaker och matupplevelser som gör att de kan vara lite skeptiska till att prova nya saker. Men tur då att det finns några säkra kort för föräldrarna att dra fram ur bakfickan!

Detta är våra enklaste restaurangtips för hela familjen. Visserligen utgår vi från Uppsala men dessa restaurangkedjor finns i större delen av landet.

1. Zócalo

Zócalo är en snabbmatskedja/franchise som serverar något de kallar för Fresh Happy Mex – mexikansk mat inspirerad av taqueriorna i det mexikanska kvarteret Mission District i San Francisco, ett område där det traditionella mexikanska köket möter den fräscha kaliforniska matkulturen. Nästan allt på deras meny går att få veganskt med antingen jackfruit eller veggie strips (göttbitar) och i vår erfarenhet är det alltid riktigt fräsht och läckert!

Våra barn äter helst quesedillas med majs och veggie strips. I övrigt kan man välja mellan burritos, tacos, sallader m.m. Chrille som älskar stark mat uppskattar deras egna habanerosås som det är ordentligt drag i.

På Zócalo i Uppsala är personalen supertrevlig och vi njuter ofta lika mycket av maten som av att småprata med dem om ditten och datten.

https://www.zocalo.se

2. Hawaii Poké

Hawaii Poké Bowl

Åh, maten på Hawaii Poké är fantastisk! De har ett flertal veganska alternativ och det är alltid superfräsht och läckert. Restaurangmiljön i sig är kanske inte någon större stämningshöjare men ändå trivsam i sin enkelhet.

De har också en bra app att beställa med och som dessutom samlar kuponger för varje beställning så att du får var tionde beställning gratis!

Detta är kanske inte barnens absoluta favorit, men det går att anpassa en bowl till dem med saker de gillar.

https://www.hawaiipoke.se/

3. MAX

I många år vägrade våra barn att äta hamburgare. Nu har de dock gjort en helomvändning och skulle gärna äta burgare var dag om de fick välja. MAX finns nästan överallt och har ett brett utbud av veganska måltider. De har till och med smarriga milkshakes som är helt veganska!

Ett plus med MAX är att det går smidigt att beställa i deras app och där anpassa innehållet i t.ex. burgarna så att det passar alla i sällskapet. Ett av våra barn vill t.ex. inte ha någon sallad och då är det enkelt att välja bort det där.

https://www.max.se

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *