Det är svårt att tro att en kladdkaka som har så få ingredienser och tillagas på ett så enkelt sätt kan bli så god. Men det är sant!
Det här receptet går också att göra dubbel sats på och då ökar du gräddningstiden till ca 35-40 minuter beroende på ugn.
Ingredienser
- 150 g mjölkfritt margarin
- 1 dl havremjölk eller havregrädde (t.ex. Imat)
- 3 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 nypa salt
- 1 dl kakao
- Lite margarin till ugnsformen
- Ströbröd
Gör såhär
- Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form med lite margarin och ha ströbröd i hela formen.
- Smält margarinet i en normalstor kastrull och blanda sedan ner grädden i kastrullen. Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke och vänd sedan ner dem i kastrullen och rör ihop tills du fått en jämn och fin smet.
- Med en form på ca 22 cm i bredd gräddar du kladdkakan i ungefär 25 minuter i mitten av ugnen. Håll lite koll på kakan så att du inte lämnar den inne för lång tid, utan våga ta ut den när den fortfarande är kladdig i mitten och fast mot kanterna.
- Klart! Och knappt någon disk får du heller, som en one-pot-kladdkaka.
- Låt svalna och servera med glass eller grädde, eller kyl och ät därefter kall och så där härligt seg.
Lämna en kommentar