Refried Beans – autentisk känsla till tacon!

Refried Beans

Tacos är fantastisk mat av många anledningar, inte minst eftersom de går att variera på så många sätt! Refried beans är ett trevligt och lättlagat alternativ till färs i tacon. Receptet nedan är ett grundrecept som går att anpassa efter tycke och smak, men det är gott även som det är.

Om det blir över refried beans kan de vara goda att äta till t.ex. pasta eller kokt potatis i en matlåda att ha med till jobbet.

För att variera smaken kan du exempelvis ha i chiliflakes för att få lite hetta, eller koriander. Det går förstås också att använda andra sorters bönor men den röda färgen som kommer av kidneybönorna är ändå lite speciell och hör liksom till rätten.

Martina har fått med sig receptet från ett besök i Mexico för många år sedan. Än så länge föredrar våra barn tortillabröd med färs, majs och gurka i när vi äter tacos men vi tror att de inom en snar framtid kommer att få upp ögonen även för refried beans. Men till dess finns det mer kvar till oss 🙂

Ingredienser

  • 1 paket kidneybönor (inklusive spad)
  • 1 paket svarta bönor
  • 1 gul lök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 tesked spiskummin
  • Salt och peppar

Gör såhär

  1. Hacka lök och vitlök och stek dem mjuka i olja eller lite vatten i en liten kastrull
  2. Lägg till bönor och kryddor. Koka allting mjukt på låg värme under lock (ca 15 min). Rör om ibland så att det bränner fast
  3. Mosa till allting med en gaffel eller potatisstomp
  4. Smaka av med salt

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *